Вбивство Чубенка: Росія не відповіла на запит ГПУ про видачу бойовика Погодіна

Вбивство Чубенка: Росія не відповіла на запит ГПУ про видачу бойовика Погодіна

Укрінформ
Генеральна прокуратура не отримала відповіді від Російської Федерації стосовно передачі екс-керівника батальйону "Керч" Вадима Погодіна, який убив громадянина України Степана Чубенка на Донбасі та згодом був затриманий на території АРК.

Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін у Facebook

"Генпрокуратура не отримала офіційної відповіді з РФ щодо передачі українським правоохоронцям т.зв. екс-керівника батальйону "Керч" Погодіна, що жорстоко вбив громадянина України Степана Чубенка на Донбасі та згодом був затриманий на території АРК", - написав він.

Єнін додав, що українські правоохоронці продовжуватимуть докладати зусиль для притягнення Погодіна до кримінальної відповідальності, навіть якщо виявиться, що відповіддю РФ на звернення української сторони стало звільнення вбивці з-під варти.

Читайте також: В окупованому Криму звільнили бойовика, який убив школяра на Донбасі - ЗМІ

Крім того, мати загиблого Степана Чубенка вже висловила готовність делегувати уряду України право звернення до ЄСПЛ для захисту її прав. "Спільно з Іваном Ліщиною та Нацполіцією плануємо підготувати відповідну скаргу до ЄСПЛ у зв'язку з порушенням Росією права на життя", - резюмував посадовець.

Як повідомлялося, так звані правоохоронні органи окупованого Криму випустили на свободу колишнього командира батальйону "Керч" терористичної організації "ДНР" Вадима Погодіна, якого підозрюють у вбивстві 16-річного жителя Краматорська Степана Чубенка.

Степан Чубенко зник 23 липня 2014 року на залізничному вокзалі в Донецьку, після того як приїхав з Києва на шляху до Краматорська. 6 жовтня була знайдено його тіло, яке впізнала мати.

Досудове розслідування встановило, що 28 липня 2014 року троє жителів Донецької області в селі Горбачова-Михайлівка Пролетарського району Донецька з вогнепальної зброї вбили молодого хлопця. Були названі підозрювані у вбивстві - Юрій Москальов, Максим Сухомлинов і Вадим Погодін.

У Криму за запитом України заарештували бойовика "ДНР" Погодіна. Його затримали 20 червня 2017 року Ялті і рішенням суду заарештували на 40 діб.

21 липня Генеральна прокуратура України звернулася в прокуратуру РФ із запитом про видачу бойовика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-