Помер російський академік, який вимагав вивести з України війська РФ

Помер російський академік, який вимагав вивести з України війська РФ

Укрінформ
Сьогодні помер російський академік, політичний і громадський діяч Юрій Рижов. У 2014 році він підписав заяву з вимогою вивести з території України російські війська і припинити пропагандистську, матеріальну та військову підтримку сепаратистів на Донбасі.

Про це повідомляє Московська Гельсінська група. 

"29 липня не стало академіка, вченого, політичного та громадського діяча, лауреата премії МГГ Юрія Олексійовича Рижова", - йдеться в повідомленні.

Юрій Рижов – радянський і російський учений у галузі механіки рідини і газу, академік РАН, доктор технічних наук, дипломат, що був у 1992-1999 роках надзвичайним і повноважним послом Росії у Франції.

Він був одним з творців Громадського комітету захисту вчених на початку 2000-х років, коли значно збільшилась кількість "шпигунських справ" проти науковців. Комітет надає допомогу і підтримку російським вченим, бездоказово звинуваченим ФСБ у державній зраді у формі шпигунства і розголошенні держтаємниці.

"У вересні 2014 р. підписав заяву з вимогою "припинити агресивну авантюру: вивести з території України російські війська і припинити пропагандистську, матеріальну та військову підтримку сепаратистів на Південному Сході України", - зазначили в Московській Гельсінській групі.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-