Литовські політики пропонують Саакашвілі варіант із громадянством

Литовські політики пропонують Саакашвілі варіант із громадянством

Укрінформ
Литовський європарламентарій Пятрас Ауштрявічюс та колишній дипломат, консерватор Жигімантас Павільоніс пропонують розглянути можливість надання громадянства Литви Міхеілу Саакашвілі.

Про це повідомляє портал Delfi

На думку Пятраса Ауштрявічюса, Міхеілу Саакашвілі можна було б надати хоча б посвідку на проживання у Литві. У свою чергу, колишній дипломат, консерватор Жігімантас Павільоніс теж вважає, що Литва могла б прийняти грузинського політика, проте про це повинен попросити сам Саакашвілі.

Міхеіл Саакашвілі втратив грузинське громадянство 2015 року, коли Президент України Петро Порошенко надав йому українське громадянство і призначив губернатором Одеської області.

Читайте також: Саакашвілі оскаржить позбавлення його громадянства України

Як повідомлялося раніше, Президент Петро Порошенко підписав указ про припинення українського громадянства Міхеіла Саакашвілі. За даними Адміністрації Президента, причина цього рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації при оформленні заяви на громадянство. У АП також заявили, що відповідний указ не підлягає публікації, оскільки містить конфіденційну інформацію, зокрема персональні дані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-