Американці про

Американці про "Sea Breeze": Щороку навчання стають складнішими

Укрінформ
Представники Шостого флоту ВМС США, які беруть участь у багатонаціональних навчаннях у Чорному морі "Sea Breeze", відзначають підвищення рівня складності маневрів цього року для всіх компонентів – на морі, на землі і в повітрі.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою Пентагону з приводу проведення навчань, передає Укрінформ.

"Ключова річ, що стосується цих навчань – це те, що в порівнянні з попередніми вони стали набагато складнішими, з дуже потужними морським, повітряним та наземним компонентами", - зазначив з цього приводу заступник командора 65-ї оперативно-тактичної групи Шостого флоту ВМС США Меттью Ліман.

Читайте також: Sea Breeze: американські та українські морпіхи провели спільний "штурм"

При цьому повідомляється, що зараз відпрацьовується чотириденний практичний етап навчань у морі, у якому беруть участь понад 30 військових кораблів США, України, Грузії й Туреччини.

У планах – відпрацювання пошуково-рятувальних операцій, знешкодження вибухонебезпечних об'єктів на морі, вправ з протиповітряної оборони, виконання завдань під водою, а також із застосуванням літаків морської авіації.

Читайте також: США передадуть Україні катери Islands

Авіаційні та десантні компоненти також будуть перевірені на цьому етапі.

"Американські морські піхотинці працюватимуть зі своїми українськими й турецькими колегами, відпрацьовуючи місії з висадки як на морі, так і на суші", - повідомили в Міністерстві оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-