Канадські українці закликають покарати винних у трагедії рейсу МН17

Канадські українці закликають покарати винних у трагедії рейсу МН17

Укрінформ
Українська діаспора Канади закликає добитися покарання винних у загибелі рейсу МН17 та визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у зверненні Конгресу українців Канади (КУК) з приводу роковин катастрофи рейсу МН17 «Малайзійських авіаліній».

«Конгрес українців Канади закликає міжнародну спільноту забезпечити притягнення до відповідальності винних у цьому жахливому вбивстві. КУК закликає Канаду та її союзників оголосити так звані «Д/ЛНР» терористичними організаціями і визнати РФ державою-спонсором тероризму», - зазначили у Конгресі.

У зверненні наголошується, що «повну й пряму відповідальність за цей міжнародний терористичний акт несе керівництво РФ». «У ганебній спробі уникнути відповідальності, Росія застосувала своє право вето під час засідання Радбезу ООН, аби заблокувати міжнародний трибунал із розслідування цього мерзенного злочину», - нагадали в українській організації.

У Конгресі також висловили співчуття родичам та друзям загиблих.

Як повідомлялося, 17 липня 2014 року у небі над селом Грабове Донецької області був збитий літак Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Унаслідок цієї трагедії загинули 298 людей, найбільше серед жертв громадян Нідерландів.

У вересні минулого року Міжнародна спільна слідча група оголосила перші результати кримінального розслідування катастрофи Боїнга МН17, підтвердивши, що ракетний комплекс «Бук», з якого був збитий літак, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад у РФ.

Читайте також: МН17: Україна закликала членів Радбезу ООН більше сприяти розслідуванню

Кримінальне розслідування збиття Боїнга МН17 триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-