Справа Шеремета: у комітеті Ради вимагають звіту Авакова

Справа Шеремета: у комітеті Ради вимагають звіту Авакова

Укрінформ
Член Комітету з питань свободи слова Ольга Червакова вимагає, щоб міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у п'ятницю прозвітував у парламенті про хід розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це вона заявила на засіданні комітету в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вимагаю, щоб міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у п'ятницю на годині запитань до уряду прозвітував про хід розслідування справи про вбивство Павла Шеремета", - сказала Червакова.

На засіданні комітету також заслухали інформацію виконавчого директора CPJ Джоела Саймона про представлений сьогодні звіт цієї організації "Відмова від правосуддя: розслідування вбивства Павла Шеремета в Україні не дало результатів". Він також повідомив, що після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком мати журналіста Людмила Шеремет, цивільна дружина Шеремета Олена Притула та його колеги висловили "певний скепсис". За його словами, наприкінці зустрічі вони мали змогу прочитати документ про хід розслідування убивства Шеремета "і, на жаль, нічого нового для себе не знайшли".

Підсумовуючи обговорення звіту про хід розслідування вбивства Павла Шеремета, підготовленого Комітетом захисту журналістів CPJ, голова Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар зазначила, що нинішня ситуація є абсолютно відмінною від тієї, яка була із справою Гонгадзе. За її словами, там можна було побачити відверте блокування розслідування першими особами країни, а зараз все ж таки перші особи, міжнародні колеги і суспільство в Україні зацікавлені в ефективному розслідуванні правоохоронними органами цієї справи і покаранні винних. Насамкінець, Сюмар запевнила, що ця справа буде залишатися предметом пильної уваги Комітету з питань свободи слова.

Читайте також: Справа Шеремета заморожена – Комітет захисту журналістів

Як відомо, журналіст Шеремет загинув 20 липня 2016 року у центрі Києва внаслідок підриву автомобіля. Силовики кваліфікують загибель журналіста як умисне вбивство. У поліції повідомляли, що над розслідуванням обставин убивства працює 50 фахівців, основна версія загибелі Шеремета - його професійна діяльність.

На початку червня Порошенко закликав правоохоронні органи публічно прозвітувати щодо розслідування вбивства Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-