Україна і Румунія активізують взаємодію у сфері транспорту та інфраструктури

Україна і Румунія активізують взаємодію у сфері транспорту та інфраструктури

Укрінформ
Друге засідання українсько-румунської спільної Комісії з питань економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва відбулося 10-11 липня у Бухаресті.

Як поінформували власного кореспондента Укрінформу в Посольстві України в Румунії, під час засідання сторони обговорили шляхи активізації двостороннього співробітництва в сфері транспорту та інфраструктури, включаючи автомобільний, залізничний транспорт і кораблеплавання.

Особливу увагу під час засідання було приділено міжрегіональній і транскордонній взаємодії, реалізації стратегії ЄС для Дунайського регіону, інших питань, що становлять взаємний інтерес.

За підсумками засідання Комісії Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та міністр транспорту Румунії Олександру Резван Кук підписали Протокол, в якому зафіксовані зобов'язання сторін щодо подальшої співпраці з метою всеосяжного розвитку взаємодії в цих сферах.

Читайте також: Найбільший у світі віртуальний мобільний оператор отримав ліцензію в Україні

Учасники засідання зійшлися на думці про необхідність активізації діяльності робочих груп в рамках Комісії, зокрема, з питань туризму. Найближчим часом приступлять до роботи експертні робочі групи, які займуться розробкою взаємоприйнятних рішень з питань модернізації пункту пропуску «Солотвино-Сігету Мармацієй» на українсько-румунському кордоні, навігації по Дунаю, розвитку транспортної інфраструктури.

Досягнута також домовленість про проведення засідання Комісії на рівні міністерств у вересні нинішнього року в Києві.

Чергове засідання українсько-румунської спільної Комісії з питань економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва відбудеться в 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-