Адвокат Марківа прочитав справу, дата суду досі невідома - МЗС

Адвокат Марківа прочитав справу, дата суду досі невідома - МЗС

Укрінформ
Новий адвокат заарештованого в Італії українського бійця Віталія Марківа вже ознайомився з матеріалами справи, проте дату судового засідання з обрання запобіжного заходу досі не призначено.

Про це Укрінформу повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

 "Адвокат (Марківа - ред.) уже завершив ознайомлення з матеріалами справи. Але про дату наступного судового засідання в нас інформації немає", - сказав Кирилич.

Він не зміг спрогнозувати, коли можна очікувати цього повідомлення з Італії.

"Суд сам визначає, коли йому проводити засідання. А поки що Марків тримається під вартою", - констатував Кирилич.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня в місті Болонья заарештували українського бійця Віталія Марківа за підозрою в причетності до загибелі на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Рокелле.

Група іноземних журналістів 24 травня 2014 року потрапила під мінометний вогонь в районі села Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області. Рокелле і його перекладач - росіянин Андрій Миронов загинули.

Читайте також: Робоча група МВС зібрала докази невинуватості Марківа - Геращенко

У Генпрокуратурі заявили, що звернулися до італійської влади з вимогою надати грунтовні докази провини Марківа або негайно його звільнити.

Суд  в Італії мав 4 липня обрати  запобіжний захід українському військовому, проте переніс засідання у зв'язку з вивченням матеріалів справи новим італійським адвокатом Рафаелле Делла Валле.

 Радник міністра МВС, народний депутат Антон Геращенко 10 липня повідомив, що спеціально створена робоча група зібрала докази невинуватості затриманого в Італії українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-