Робоча група МВС зібрала докази невинуватості Марківа - Геращенко

Робоча група МВС зібрала докази невинуватості Марківа - Геращенко

Укрінформ
Спеціально створена робоча група зібрала докази невинуватості затриманого в Італії українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це повідомив радник міністра МВС, народний депутат Антон Геращенко у Facebook.

Він зазначив, що італійський адвокат українського військового звернувся з проханням до свідків, які перебували в день загибелі італійського журналіста поруч із Марківим і можуть підтвердити його алібі.

"Відразу після отримання інформації про затримання українського нацгвардійця в Італії, за дорученням міністра МВС Арсена Авакова була створена робоча група зі збору доказів невинуватості Віталія Марківа. Ми не сиділи цей тиждень, склавши руки, і зібрали для адвоката Віталія Марківа всю необхідну для його захисту інформацію", - написав Геращенко.

За його словами, головним доказом невинуватості Марківа є той факт, що італійський журналіст Андреа Рокеллі та його перекладач - громадянин РФ Андрій Миронов загинули в результаті мінометного обстрілу.

"Батальйон Нацгвардії імені Кульчицького, в лавах якого воював і тоді, і зараз Віталій Марків, не мав у травні 2014 року на озброєнні ні мінометів, ні артилерії", - заявив Геращенко, підкресливши, що тому "ні Віталій, ні будь-хто з бійців батальйону ім. Кульчицького ніяк не міг бути причетним до загибелі італійського журналіста".

Про те, що відбулося насправді того дня, відомо, за словами радника міністра МВС, "зі свідчень українського громадянина, жителя міста Слов'янська, Сергія "N", якого найняли італійський і французький журналіст для надання транспортних послуг".

Геращенко повідомляє, що на їхнє прохання цей житель Слов'янська "повіз італійця, француза і їхнього перекладача в район заводу "ZEUS кераміка", де на залізничних коліях стояв спотворений вибухами вагон".

"У той момент, коли іноземні журналісти почали фотографувати місцевість, почався мінометний обстріл. Всі четверо спробували сховатися в канаві біля залізничного полотна. Однак через нещасливу випадковість міна потрапила саме туди. Росіянин-перекладач загинув на місці. Йому відірвало голову. Італійський журналіст отримав несумісні з життям поранення і незабаром також загинув. Французький журналіст і український громадянин отримали поранення", - заявив Геращенко.

Читайте також: Українські дипломати відвідали затриманого в Італії Марківа

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня в місті Болонья заарештували українського бійця Віталія Марківа за підозрою в причетності до загибелі на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Рокелле.

Група іноземних журналістів 24 травня 2014 року потрапила під мінометний вогонь в районі села Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області. Рокелле і його перекладач - росіянин Андрій Миронов загинули.

У Генпрокуратурі заявили, що звернулися до італійської влади з вимогою надати грунтовні докази провини Марківа або негайно його звільнити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-