Провокація ФСБ: Геращенко пояснив, чому вибрали Марківа

Провокація ФСБ: Геращенко пояснив, чому вибрали Марківа

Укрінформ
Затримання українського військового Віталія Марківа - це спроба російських спецслужб створити негативний імідж України у Італії.

Про це заявив радник міністра МВС, народний депутат Антон Геращенко у Facebook.

"Судячи з того, що ми зараз бачимо, це спроба російських спецслужб створити негативний імідж України у Італії, на підставі того, що нібито українські нацгвардійці впритул розстрілюють італійських журналістів та їх перекладачів - громадян Росії", - написав Геращенко.

Він припускає, що до італійських правоохоронних органів були передані вигадки про причетність Марківа до загибелі італійського журналіста, "в яких правда була лише в тому, що Віталій служив у батальйоні Нацгвардії імені Кульчицького, який на той час розташовувався в районі гори Карачун, поблизу від якої від мінометного обстрілу загинув італійський журналіст".

"Чому вибір ліг на Віталія Марківа? Все просто. Віталій ніколи не приховував, що він жив у Італії і що там живуть його близькі родичі. Він часто писав про це у соціальних мережах, що, природно, не залишалося поза увагою російських спецслужб. Далі організувати провокацію було справою техніки. Знаючи про те, що загибель італійського журналіста, яка залишається поки що безкарною, є больовою точкою для італійської громадської думки, до італійської прокуратури були підготовані заяви про нібито причетність Віталія до загибелі італійського журналіста, засновані на вигадках та фальсифікації фактів", - заявив Геращенко.

Читайте також: Робоча група МВС зібрала докази невинуватості Марківа - Геращенко

Він підкреслив, що українська сторона надасть італійському правосуддю усі необхідні документи та свідчення очевидців, які виключають будь-яку причетність Марківа або будь-кого із бійців батальйону імені Кульчицького до загибелі громадянина Італії.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня у місті Болонья заарештували українського бійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі.

Група іноземних журналістів 24 травня 2014 року потрапила під мінометний вогонь у районі села Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області. Роккеллі та його перекладач росіянин Андрій Миронов загинули.

У Генпрокуратурі заявили, що вже звернулися до італійської влади із вимогою надати грунтовні докази провини Марківа або негайно його звільнити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-