Апеляційний суд залишив помічницю Полякова під арештом

Апеляційний суд залишив помічницю Полякова під арештом

Укрінформ
Апеляційний суд Києва не задовольнив апеляційну скаргу на запобіжний захід для помічника народного депутата Максима Полякова Тетяни Любонько.

Про це повідомляє Радіо Свобода

Зазначається, що засідання відбулося 5 липня, але інформацію про нього суд оприлюднив тільки сьогодні.

"Як повідомила сьогодні прес-служба суду, ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 21 червня про обрання Любонько запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 160 тисяч гривень залишили без змін", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: НАБУ і САП показали в деталях "бурштинову" схему Полякова-Розенблата

Нагадаємо, Тетяна Любонько підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених статтями Кримінального кодексу "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою","зловживання впливом", "порушення правил охорони або використання надр".

Вона є фігурантом так званої "бурштинової справи".

19 червня детективи НАБУ затримали 7 людей, підозрюваних у причетності до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, народні депутати Максим Поляков і Борислав Розенблат з метою отримання неправомірної вигоди внесли до Верховної Ради законопроекти щодо видобутку бурштину в інтересах компанії-нерезидента. Депутати звинувачення силовиків відкидають. У НАБУ повідомляють, що загальна сума хабара – понад 300 тисяч доларів США.

21 червня генпрокурор вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт двох народних депутатів – Максима Полякова та Борислава Розенблата. Цього тижня регламентний комітет Ради розглянув ці подання і вирішив, що подання щодо Полякова є недостатньо обгрунтованим, а подання щодо Розенблата є обгрунтованим.

Наступного тижня Верховна Рада може розглянути ці подання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-