Справа Іл-76: захист засудженого генерала Назарова знайшов “зачіпки” у документах

Справа Іл-76: захист засудженого генерала Назарова знайшов “зачіпки” у документах

Укрінформ
Апеляційний суд Дніпропетровської області призначив на 26 вересня розгляд апеляційної скарги на вирок генерал-майору Віктору Назарову, якого Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровщини визнав винним у недбалості у справі про збитий бойовиками 2014 року літак Іл-76.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на адвоката Михайла Турика.

За словами адвоката, захист подав доповнення до своєї апеляції.

«21 квітня, коли ми здавали мою апеляцію та мого підзахисного, ми подали заяву судді, яка розглядала справу, про те, що хочемо ознайомитись з матеріалами провадження. Почали ознайомлюватись і побачили дві ухвали, які не підписані суддею, – 2015 року і вже наприкінці судового процесу. Оскільки це є порушення норм чинного КПК України, я написав доповнення до апеляції, додавши фотокопії документів. При проголошенні й однієї, і другої ухвали суддя повідомляла усім присутнім, що вони написані в нарадчій кімнаті, оголошені й підписані. На мою думку, ухвали, які не підписані, не є чинними. Як апеляційний суд на це подивиться, я не знаю», – сказав Турик.

Він також повідомив, що апеляційна скарга на рішення суду була подана ще у квітні, однак з суду першої інстанції до апеляційного суду була передана тільки в червні. Вона налічує понад 70 сторінок.

Читайте також: Родичі загиблих у катастрофі Іл-76 отримають по 500 тисяч

Як повідомлялося, 17 грудня 2015 року в Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині розпочався судовий процес у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл-76, збитому 14 червня 2014 року озброєними бойовиками в аеропорту Луганська. На лаві підсудних опинився генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції. Його обвинувачено у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків). Суд присудив йому 7 років ув’язнення, однак генерал подав апеляцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-