Родичі загиблих у катастрофі Іл-76 отримають по 500 тисяч

Родичі загиблих у катастрофі Іл-76 отримають по 500 тисяч

Укрінформ
Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області вирішив, що МОУ повинно компенсувати моральні збитки родичам військовослужбовців, загиблих 14 червня 2014 року, коли літак Іл-76 був збитий бойовиками над Луганським аеропортом.

Про це йдеться у вироку, який був зачитаний сьогодні. 

"Позовні вимоги до Міністерства оборони України задовольнити в повному обсязі. Стягнути з Міністерства оборони України в рахунок компенсації моральної шкоди 500 тис. грн", - йдеться у рішенні суду стосовно позовів матерів, батьків та інших родичів загиблих.

"Загибель людей спричинила в потерпілих емоційні страждання, бо це все були молоді та здорові чоловіки, чия безповортна втрата викликає у потерпілих страждання та відчуття безмежного горя", - сказала суддя у справі Наталя Самоткан, яка зачитувала вирок, пояснюючи розмір компенсації.

В рамках цієї справи було допитано 132 свідки, проведено 112 експертиз, в тому числі молекулярно-генетична для встановлення осіб загиблих воїнів.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні завершився суд у справі про загибель у збитому озброєними сепаратистами літаку Іл-76 українських військових. Генерал-майора Віктора Назарова, який на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції та першим заступником керівника АТО, було обвинувачено у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставленні до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків) та засуджено до семи років позбавлення волі.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий літак Іл-76МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-