Справа Іл-76: генерал-майор Назаров отримав сім років

Справа Іл-76: генерал-майор Назаров отримав сім років

Укрінформ
У Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області оголосили вирок генерал-майору Віктору Назарову у справі про катастрофу літака Іл-76 14 червня 2014 року.

За недбале ставлення до служби, яка призвела до загибелі 49 військовослужбовців України, Назарова засуджено до семи років позбавлення волі, повідомляє Укрінформ. 

"Суд ухвалив: Назарова Віктора Миколайовича визнати виним за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України і призначити йому покаранння у вигляді семи років позбавлення волі", - оголосила суддя.

Строк відбування покарання рахуватиметься з моменту затримання. На користь держави з Назарова стягнуть витрати на проведення експертиз під час додаткового розслідування - 132 тис. 52 грн.

При цьому суд не знайшов підстав для позбавлення генерал-майора військового звання.

Як повідомлялося, суд також в повному обсязі задовольнив позовні вимоги до Міністерства оборони і постановив стягнути з міністерства в рахунок компенсації моральної шкоди по 500 тис. грн родичам загиблих.

У Павлограді на Дніпропетровщині проходив суд у справі про загибель у збитому озброєними сепаратистами літаку Іл-76 українських військових. Генерал-майора Віктора Назарова, який на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції та першим заступником керівника АТО, було обвинувачено у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий літак Іл-76МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і 9 членів екіпажу. Усі загинули. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-