ЗМІ: У Москві заарештували офіцера розвідки, причетного до справи МН17

ЗМІ: У Москві заарештували офіцера розвідки, причетного до справи МН17

Укрінформ
ФСБ РФ заарештувало полковника ГРУ ГШ РФ Василя Гераніна, причетного до падіння малазійського "Боїнга" на Донбасі влітку 2014 року. Арешт відбувся в рамках спецоперації ФСБ по ізоляції і зачистці всіх свідків по цій справі.

Про це повідомляє міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm.

"10 травня 2017 року правоохоронні органи в Москві затримали чинного полковника ГРУ ГШ РФ, члена "ради командирів Союзу Добровольців Донбасу" Василя Гераніна, якого вважають спільником і ключовим свідком у справі про знищення рейсу MH17. Характерні ознаки затримання Гераніна вказують на реалізацію спецоперації ФСБ по зачистці та ізоляції свідків терористичного акту проти світового співтовариства", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє InformNapalm, коротка замітка про затримання Гераніна, якого назвали "військовим експертом" і "полковником, якому доповідали про збитий Боїнгу рейсу MH17", вийшла на "MK.ru", але оперативно була видалена з сайту. Тим не менш, на регіональних ресурсах залишилися передрук даного матеріалу. Новина не викликала резонансу в російських ЗМІ.

Читайте також: Катастрофа МН17: суд може пройти в Нідерландах - ЗМІ

Повідомлялося, що підставою для затримання стало те, що Геранін нібито перевозив у своєму авто осколковий боєприпас для 40-мм підствольного гранатомета ГП-25. Після затримання за місцем його проживання зробили обшук і додатково виявили кілька одиниць вогнепальної зброї.

"Затримання та обшуки брали участь співробітники ГІБДД і поліції, але інсценування і спосіб затримання схожі на сплановану операцію ФСБ. На даний момент затриманий знаходиться під слідством у СІЗО. Відомо, що ГРУ ГШ РФ його звільнили заднім числом", - зазначили в InformNapalm.

Після затримання Гераніна, 14 травня 2017 року російський терорист Ігор Гіркін на своїй сторінці в соцмережі VK опублікував пост про те, що у цілого ряду співробітників "Союзу добровольців Донбасу" пройшли обшуки.

Згідно InformNapalm, на початку березня 2014 року полковник Геранін особисто прибув у Крим і брав активну участь у анексії українського півострова Росією.

"Геранін також цікавий тим, що за даними СБУ він особисто курирував бойовика Безлера (Біс) в період його перебування на Донбасі. 20 липня 2014 СБУ опублікувало перехоплення доповіді Ігоря Безлера Василю Гераніну про збитий літак рейсу МН17. Таким чином він є одним з ключових свідків у справі російського теракту проти міжнародного співтовариства", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Порошенко про МН17: Блокування Росією трибуналу – де-факто явка з повинною

Також нагадується, що 7 лютого 2017 року InformNapalm опублікував детальну інформацію про генерал-майора РФ Сергія Дубинского (позивний "Похмурий") - ще одного головного підозрюваного у справі про MH17.

На початку липня голландські журналісти з телевізійної програми Nieuwsuur відвідали адресу будинку "Похмурого" (Ростовська область, Аксайскій район, хутір Великий Лог, вулиця Молодіжна, 4в), зазначений у розслідуванні InformNapalm і підтвердили місцезнаходження підозрюваного, який відмовився спілкуватися з журналістами.

"Дії спецслужб Російської Федерації по ізоляції та ліквідації свідків терористичного акту проти пасажирів рейсу MH17 вказують, що Росія всіма силами намагається перешкоджати слідчому процесу. Це вимагає додаткових санкцій відносно російських державних структур", - підкреслили ведуть розслідування волонтери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-