Бутусов розповів про полювання на Шаповала спецслужб РФ

Бутусов розповів про полювання на Шаповала спецслужб РФ

Укрінформ
Управління під керівництвом командира підрозділу спецпризначення Головного управління розвідки Міноборони України Максима Шаповала 7 червня на окупованому Донбасі ліквідовувало полковника ФСБ РФ, який відповідав за організацію терактів в Україні.

Про це в понеділок пише головред "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов. 

"Останнім часом управління під керівництвом Шаповала виконало цілий ряд відповідальних бойових завдань, в результаті яких основний супротивник - російські спецслужби - зазнали значних втрат. Ворог завдає ударів, адже вже не один раз постраждав від дій української розвідки", - відзначив Бутусов.

Журналіст також повідомив про операцію, проведену під керівництвом Шаповала 7 червня 2017 року. 

Читайте також: Шаповал брав участь у всіх найскладніших операціях МОУ - Порошенко

"З того, про що можна розповісти, наші джерела в управлінні Шаповала назвали одну операцію - 7 червня 2017 року підрозділ спецпризначення військової розвідки України ліквідовував на окупованому Донбасі одного з керівних співробітників спецпідрозділу "Вимпел" ФСБ РФ полковника Черкашина Юрія Михайловича, 1972 року народження. Черкашин відповідав за організацію терористичних актів в Україні", - зазначив Бутусов.

Він також наголосив, що вбивство Шаповала - це тільки частина терору, розв'язаного російськими спецслужбами в Україні. "Це спроба дезорганізувати роботу українських спецслужб, вибити тих офіцерів, дії яких становлять для противника небезпеку", - пише журналіст.

На його думку, на Шаповала йшло полювання - він був абсолютно непублічною особою і чудово розумів, що може бути однією з мішеней для противника, оскільки операції, які проводив його підрозділ, мали резонанс.

"О 12.28 в день замаху на російському сайті "Регнум" вийшла стаття, в якій деякий російський автор всіляко обмовляв Максима - тобто була застосована та сама схема інформаційного вкидання для прикриття вбивства, як і у випадках з убивствами Дениса Вороненкова і полковника Олександра Хараберюша", - додав Бутусов.

За його словами, хтось з тих, хто контактував з Шаповалом останнім часом, вивів на нього російську агентуру. "Причому хтось був не обов'язково діючим співробітником - можливо, колишнім співробітником, а можливо - другом, знайомим. І цей зрадник діяв у Києві у складі російської терористичної організації", - відзначив Бутусов.

Як повідомляв Укрінформ, співробітник Головного управління розвідки Міноборони України полковник Максим Шаповал загинув вранці 27 червня у Києві в результаті підриву автомобіля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-