Шаповал брав участь у всіх найскладніших операціях МОУ - Порошенко

Шаповал брав участь у всіх найскладніших операціях МОУ - Порошенко

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує, що такі офіцери, як загиблий співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони Максим Шаповал, є гордістю країни.

Про це він заявив на церемонії прощання із полковником Шаповалом сьогодні в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Такі офіцери, як Максим Шаповал, роблять честь для будь-якої армії... Один з найперших кіборгів. І всі найскладніші операції, які проводилися, в тому числі, за лінією фронту, робилися за його участю", - сказав Президент.

За його словами, загибель полковника нагадує, що війна не лише на фронті.

"Це має примусити нас консолідуватися, чим більш підтримувати нашу армію, Збройні сили, наші спецслужби, нашу розвідку. Я пишаюся такими воїнами, як Максим Шаповал", - наголосив Порошенко.

Президент Петро Порошенко посмертно нагородив загиблих співробітників Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковника Максима Шаповала та полковника СБУ Юрія Возного.

Про це Глава держави повідомив на урочистому засіданні з нагоди 25-річчя Асоціації міст України.

«Полковнику Шаповалу надавати звання генерал-майора, про яке він так мріяв та очікував отримати на День незалежності. На жаль, ми маємо зробити це швидше. Полковника Возного нагороджено орденом за мужність, якого ти не заробиш у кабінетах», - сказав Порошенко.

За його словами, також нагороджено офіцерів, які разом із Возним були поранені на Донбасі.

До Будинку офіцерів на церемонію прощання також прибули секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, голова СБУ Василь Грицак та інші.

Як повідомляв Укрінформ, співробітник Головного управління розвідки Міноборони України полковник Максим Шаповал загинув вранці 27 червня в Києві внаслідок підриву автомобіля.

Загиблий полковник був першим кіборгом, група військових під його керівництвом першою зайшла до Донецького аеропорту у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-