У ГПУ прокоментували арешт українського військового в Італії

У ГПУ прокоментували арешт українського військового в Італії

Укрінформ
Генеральна прокуратура України здивована арештом в Італії українського солдата Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу Слов'янська у травні 2014 року.

Про це повідомив заступник Генерального прокурора Євген Єнін у Facebook

"Генпрокуратура здивована арештом в Італії українського солдата Марківа Віталія за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу м. Слов'янськ у травні 2014 року, висунутою прокуратурою м. Павія", - написав Єнін.

Він підкреслив, що українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова, і в цьому розслідуванні Генпрокуратура активно співпрацює з італійськими колегами, надає результати допитів свідків, результати експертиз тощо.

Читайте також: Британця судять за участь у боях на Донбасі на боці сепаратистів

"При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ", - зазначив Єнін.

За його словами, Генпрокуратура вже звернулася до італійської влади з вимогою надати грунтовні докази вини Марківа або негайно звільнити його.

Як повідомлялося, Андреа Рокеллі загинув увечері 24 травня 2014 року неподалік Слов'янська. Разом з ним, за повідомленнями ЗМІ, внаслідок мінометного обстрілу був убитий його перекладач, відомий російський дисидент та правозахисник Андрій Миронов. 

За свідченням французського фотографа, пораненого у тій же перестрілці, усі вони того вечора вийшли з машини та потрапили під кулі автоматів, а потім і мінометів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-