МІП: Ініціативи Росії з інформбезпеки – це заклики про любов до дітей від педофіла

МІП: Ініціативи Росії з інформбезпеки – це заклики про любов до дітей від педофіла

Укрінформ
Заява представників Росії про необхідність затвердження загальних правил відповідальної поведінки держав в інформаційному просторі - це цинізм.

Так прокоментував заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін кореспондентові Укрінформу ініціативи РФ на засіданні Групи урядових експертів ООН з міжнародної інформбезпеки під головуванням ФРН.

"Сьогодні саме Росія нехтує будь-якими законними чи моральними нормами, сіючи дезінформацію по всьому світу і використовуючи інформаційний і кіберпростір як зброю для досягнення власних інтересів. Саме Кремль розв'язав гібридну війну, основним елементом якої стала інформаційна агресія проти України. Про сліди Росії, втручання в демократичний процес виборів говорять представники різних країн, у тому числі IT-фахівці і журналісти зі світовим ім'ям. Такі заяви від путінських представників - це просто цинізм 80-го рівня. Все одно, що слухати заклики про любов до дітей від педофіла", - сказав Золотухін.

Він також нагадав про те, що Росія висловила бажання ініціювати конференцію з боротьби з фейками. А МЗС РФ вустами Марії Захарової переконував у необхідності почати розробку міжнародної стратегії боротьби зі сфабрикованими новинами. "Ведмеді продовжують мітингувати на захист бджіл...", - прокоментував дії Кремля заступник міністра.

На думку Золотухіна, Україні варто уважно вивчити ініціативи і позиції представників Німеччини, які запропонували концепцію, що включає введення силових, військових і правових контрзаходів у цифровій сфері, і яка, серед іншого, передбачає введення санкцій і покарання "інформаційних агресорів".

"А також треба сформувати офіційну правову позицію України з цих питань і представляти її на міжнародних майданчиках. Звичайно, представники РФ подібні пропозиції не підтримали. Але важливо, що у світі все більше країн починають розуміти те, з чим сьогодні зіткнулася Україна", - резюмував Золотухін.

Як повідомлялося, у Нью-Йорку завершила роботу Група урядових експертів ООН з міжнародної інформаційної безпеки під головуванням ФРН. Під час засідань представники Росії зробили заяву про необхідність затвердження загальних правил відповідальної поведінки держав в інформаційному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-