В’ятрович закликав не вірити російській пропаганді

В’ятрович закликав не вірити російській пропаганді

Укрінформ
Український історик, директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович в ефірі телеканалу SBS прокоментував основні тези російської пропаганди.

Вони нещодавно облетіли весь світ завдяки документальному фільму Олівера Стоуна «Володимир Путін», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не говоримо, що це якась версія подій від Путіна про те, що відбувається в Україні… Ми говоримо, що така інтерпретація Путіним подій є елементом гібридної війни проти України», - заявив український історик.

Директор інституту національної пам’яті закликав австралійців критично ставитися до думок Москви стосовно окупації Криму, адже відбулася саме агресія і окупація, а не історичне повернення Криму до РФ, як про це представляє Москва.

«Думки Володимира В’ятровича в ефірі одного з провідних австралійських каналів прозвучали  дуже вчасно. Вони представили аудиторії альтернативну точку зору, оскільки напередодні багато австралійських ЗМІ продемонстрували чотирьохгодинний фільм Стоуна», - наголосили у Посольстві України в Австралії.

Коментарі українського історика для австралійських ЗМІ є одним з елементів програми його візиту до Австралії, в рамках якого вже відбулися зустрічі з лідером парламентської опозиції Австралії Біллом Шортеном та участь у відзначення 75-ліття УПА українською громадою Мельбурна.

Очікується, що сьогодні Директор українського інституту національної пам’яті виступить з публічною лекцією про декомунізацію в Україні в одному з провідних австралійських навчальних закладів Університеті Монаша.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-