В Україні масштабна кібератака: не працюють багато банків, зв'язок і телеканали

В Україні масштабна кібератака: не працюють багато банків, зв'язок і телеканали

Оновлено
Укрінформ
Комп'ютерні мережі енергокомпанії «Київенерго», «Укртелекому», «Ощадбанку», «Нової пошти», а також багатьох інших компаній постраждали від хакерської атаки.

Про це повідомляє ain.ua.

Страждають і мережі більш дрібних компаній — щоб убезпечитися, власники відключають інтернет і пов'язані з ним сервіси.

“Детальних рекомендацій про те, як убезпечитись поки що немає, але якщо у вашої компанії є пристрої на Windows, краще відключитися від мережі, забекапити дані, запускатися під іншими ОС. Якщо важливі дані є в хмарі — тимчасово відключити синхронізацію з ПК з ним", - радить айтішний ресурс.

За даними ain.ua, комп'ютери компанії виявилися заражені вірусом, подібним WannaCry (докладніше про атаку цього вірусу повідомлялося в травні).

Як повідомлялося, 27 червня Національний банк України попередив банки та інших учасників фінансового сектору про зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.

Про обмеження та припинення в роботі вже заявили Ощадбанк, Міненерго, Нова пошта, метрополітен, аеропорт "Бориспіль", сайти низки міністерств, Пенсійного фонду, КМДА.

При цьому ПАТ "Укрзалізниця" заявляє, що готова до кібератаки та діє відповідно до протоколу відомчих IT та безпекових служб.

Наразі фахівці підрозділів Національної поліції радяться щодо ситуації з кібератаками і працюють на місцях подій.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що до нинішньої масштабної хакерської атаки на державні і приватні установи й організації в Україні причетна Російська Федерація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-