Суд вирішив не звертатися до Росії за допомогою у справі Януковича - прокурор

Суд вирішив не звертатися до Росії за допомогою у справі Януковича - прокурор

Укрінформ
Україна не звертатиметься до Російської Федерації з проханням сприяти у дистанційній участі екс-президента Віктора Януковича в судовому засіданні за обвинуваченням його у державній зраді.

Про це заявив прокурор Руслан Кравченко журналістам у понеділок по завершенню судового засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд прийняв рішення, що не можна направляти міжнародний запит про міжнародну правову допомогу до тієї країни, яка веде агресивну війну проти нашої держави», - зазначив Кравченко.

Він підкреслив, що Янукович обвинувачується в тих злочинах, де «він є посібником Російської Федерації, представників російської влади щодо здійснення агресивної війни щодо нашої держави».

Як повідомлялося, Оболонський райсуд Києва у понеділок, 26 червня, розпочав розгляд справи про держзраду Януковича по суті. Однак обвинувачений не з'явився на засідання.

При цьому адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив про необхідність застосування міжнародної процедури допиту Януковича відповідно до положень Європейської конвенції з прав людини. 

Янукович обвинувачується у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни. 

Прокуратура в березні направила до суду справу про державну зраду екс-президента, і 4 травня Оболонський районний суд Києва почав підготовче засідання у справі.

Суд дозволив Януковичу брати участь в засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді.

Сам екс-президент Янукович, який втік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-