Українська застава за

Українська застава за "Євробачення" могла бути заморожена через позов Euronews

Укрінформ
15 мільйонів євро, внесені як гарантія підготовки і проведення "Євробачення-2017" , могли бути заморожені на рахунках у Швейцарії у зв'язку з позовом європейського інформаційного телеканалу Euronews до Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ).

Про це повідомляє DW з посиланням на "джерела, знайомі з ситуацією".

Генеральний директор каналу Міхаель Петерс у розмові з DW прямо не спростував цю інформацію, пообіцявши прокоментувати ситуацію "в належний час".

В НСТУ DW повідомили, що, всупереч твердженням багатьох російських ЗМІ, Європейський мовний союз (EBU) не був ініціатором блокування коштів на швейцарських рахунках. За оцінками EBU, пісенний конкурс у Києві пройшов успішно. Телекомпанія отримала відповідне підтвердження з вдячністю від організації суспільних мовників. "Процедура накладення арешту ініційована не Європейським мовним союзом, а третьою стороною, яку ми намагаємося встановити", - наголошується у письмовій відповіді.

Як повідомляв Укрінформ, у Швейцарії наклали арешт на 15 мільйонів євро, внесених Україною в якості гарантії належного проведення Євробачення в 2017 році, за позовом поки не виявленої третьої сторони до Національної суспільної телекомпанії України.

У 2014 році Національна телекомпанія України (НСТУ є її правонаступницею) ініціювала припинення співпраці з Euronews. Після цього телеканал зажадав стягнути з НТКУ неустойку в розмірі 10,59 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-