У НСТУ прокоментували

У НСТУ прокоментували "швейцарський арешт" застави за Євробачення

Укрінформ
У Швейцарії наклали арешт на 15 мільйонів євро, внесених Україною як гарантію належного проведення Євробачення у 2017 році, за позовом поки що не з`ясованої третьої сторони до Національної суспільної телекомпанії України. 

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі НСТУ.

"Європейська мовна спілка мала з нами договір, згідно з яким ми організували Євробачення і, як гарантію виконання наших зобов`язань, їм було надано 15 млн євро, які лежали на рахунку в банку. Після успішного проведення пісенного конкурсу кошти мали повернутися. І коли Європейська мовна спілка дійшла до цієї процедури, туди надійшов лист  від Женевського управління примусового стягнення заборгованості про те, що хтось ініціював замороження цих коштів", - розповіли в прес-службі НСТУ.

"Це ще не арешт, але вони нічого з цими коштами не можуть робити, бо третя сторона, про яку Європейській мовній спілці не сказали, ініціювала процедуру накладення арешту, оскільки має рішення якогось суду і якісь фінансові претензії до НСТУ", - додали  в прес-службі каналу.

Наразі НСТУ з'ясовує причини ініціювання процедури арешту 15 мільйонів євро. Для цього канал найняв швейцарську юридичну фірму, яка займається вирішенням цього питання 

Напередодні в НСТУ повідомили про арешт у Швейцарії 15 мільйонів євро, наданих Україною Європейській мовній спілці як гарантію належного проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

Як повідомляв Укрінформ, пісенний конкурс "Євробачення-2017" проходив у Києві з 7 по 13 травня. У конкурсі взяли участь представники 42 країн.

У ЄМС високо оцінили рівень проведення в Україні Євробачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-