У Швейцарії

У Швейцарії "зависли" €15 мільйонів гарантій України на проведення Євробачення

Укрінформ
У Швейцарії заарештовано 15 мільйонів євро, наданих Україною Європейській мовній спілці як гарантію належного проведення “Євробачення-2017”.

Про це йдеться у повідомленні Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Зокрема, як зазначили в НСТУ, “для гарантування підготовки та проведення Євробачення-2017 в Україні Європейській мовній спілці було надано фінансову гарантію в сумі 15 мільйонів євро як гарантію належного проведення Євробачення. Міжнародний пісенний конкурс був успішно проведений в Україні, отже, сума гарантії мала повернутись”.

Проте, згідно з повідомленням, Європейська мовна спілка (ЄМС) повідомила Національній суспільній телерадіокомпанії України, що Женевське управління примусового стягнення заборгованості ініціювало процедуру накладення арешту на суму цієї гарантії. 

Водночас у своєму офіційному листі до ЄМС це управління не повідомило про підстави накладення арешту і не вказало ініціатора цієї процедури, зазначають в НСТУ. 

"Ми найняли юридичну фірму зі Швейцарії, оскільки потрібно з’ясувати всі обставини справи та визначити порядок застосування процедури накладення арешту відповідно до швейцарського законодавства", - зазначив голова НСТУ Зураб Аласанія.

Як повідомляв Укрінформ, пісенний конкурс “Євробачення-2017” проходив у Києві з 7 по 13 травня. У конкурсі взяли участь представники 42 країн.

У ЄМС високо оцінили рівень проведення в Україні Євробачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-