Обшуки у Держлісагентстві: НАБУ вилучило дві особові справи – джерело

Обшуки у Держлісагентстві: НАБУ вилучило дві особові справи – джерело

Ексклюзив
Укрінформ
Детективи НАБУ під час обшуків у Держлісагентстві 20 червня вилучили особові справи керівника Житомирського облуправління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського та керівника Волинського облуправління Олександра Кватирка.

Про це Укрінформу повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Під час обшуків вилучили особові справи начальників Житомирського та Волинського обласних управлінь", - зазначив співрозмовник.

За його словами, детективи також вилучили документи, які стосуються наказу ДАЛРУ від 21.04.2017 р. "Про затвердження Переліку земель лісогосподарського призначення, у межах яких є частини, які порушені внаслідок незаконного видобування бурштину і потребують рекультивації".

"Забрали всі документи, які стосуються наказу про рекультивацію", - сказав він.

Курінський очолив Житомирське ОУЛМГ у 2014 році. Тоді його заступником став Кватирко, який вже у 2015 р. обійняв посаду начальника Волинського ОУЛМГ.

Як повідомляв Укрінформ, детективи НАБУ спільно з ФБР під час спецоперації викрили народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова в отриманні 311 тис. дол. хабарів. Нардепи обіцяли внести зміни до законодавства, які регулюють видобуток бурштину. Після невдачі планували організувати видобуток бурштину під виглядом рекультивації земель у Рівненській, Житомирській та Волинській областях.

За даними САП, депутати також обіцяли вплинути на ухвалення посадовими особами Держлісагентства наказу про затвердження переліку земель лісогосподарського призначення, які підлягають рекультивації.

Охоронець Розенблата був затриманий 19 червня під час одержання хабара депутатові в сумі 200 тис. дол. за вирішення питання з ліцензуванням видобутку бурштину.

21 травня Генпрокуратура направила до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Розенблата і Полякова. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-