У ГПУ розповіли про арешт 17

У ГПУ розповіли про арешт 17 "клименківців"

Укрінформ
Із 23 затриманих наприкінці травня колишніх керівників податкової служби часів екс-президента Віктора Януковича 17 уже заарештовані зі збільшенням розміру застави - від 1 млн до 150 млн гривень.

Про це написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook.

"На сьогодні з 23 екс-податківців, затриманих в рамках антикорупційної операції, 17 вже заарештовані зі збільшенням розміру застави. При цьому розмір застави визначено у сумі від 1 млн грн до 150 млн грн", - зазначила вона.

Водночас Сарган нагадала, що 24 травня відбулася масштабна антикорупційна операція щодо затримання колишніх податківців часів Януковича, у ході якої правоохоронці провели понад 400 обшуків у 15 областях України.

За її словами, тоді були затримані і доставлені гелікоптерами до Києва колишні керівники податкових служб різних рівнів у рамках розслідування щодо злочинної групи, яка, як вважає слідство, за керівництва екс-глави Міністерства доходів та зборів Олександра Клименка завдала державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму 95,921 млрд гривень.

"Зради" в ті дні експертам додали рішення суддів Печерського району, коли майже всіх затриманих почали відпускати прямо із зали суду або ж призначенням мізерних застав при колосальних збитках. Проте військові прокурори в апеляційному суді довели – гелікоптери у повітря піднімали недарма", - підкреслила прес-секретар генпрокурора і додала, що "як обіцяв головний військовий прокурор, "гелікоптери ще прилетять за тими, хто їх точно не чекає. Трішки пізніше".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-