Гордійчука нагородили орденом Міжнародної антипутінської коаліції

Гордійчука нагородили орденом Міжнародної антипутінської коаліції

Укрінформ
Генерал-майора ЗСУ Ігоря Гордійчука нагороджено орденом Міжнародної антипутінської коаліції "Стоп фашизм у Росії" "За заслуги у боротьбі з фашизмом у Росії". 

Нагороду в будівлі Антикризового медіацентру Герою України, ректору Київського військового ліцею імені Івана Богуна, вручив співзасновник і координатор Коаліції "Стоп фашизм у Росії"  Герман Обухов, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Нагороджується Ігор Гордійчук за заслуги в опорі російській агресії в Україні і за мужність, проявлену при обороні Савур-Могили у 2014 році", - сказав Обухов. 

Гордійчук очолював загін спецназу і був відомий під позивним "Сумрак". Він ходив у глибоку розвідку на територію, підконтрольну бойовикам, і командував загонами під час оборони і штурму Савур-Могили. 12 днів протистояв терористам, незважаючи на поранення і контузію, до останнього залишаючись на полі бою. Під час відступу осколок від снаряда "Граду" влучив у голову командира загону спецпризначення. Указ Президента про присвоєння йому звання Героя України у 2014 році був виданий, коли він лежав у комі. Після того, як Гордійчук опритомнів, він проходив реабілітацію в США. Державні нагороди - орден «Золота Зірка»  та ордени Богдана Хмельницького II та III ступенів - Петро Порошенко вручив Герою у військовому госпіталі. 

Міжнародна антипутінська коаліція "Стоп фашизм у Росії" заснувала орден «За заслуги в боротьбі з фашизмом в Росії», яким нагороджуються за героїзм, проявлений у боротьбі з фашизмом у Росії, військовослужбовці, а також вищі посадові особи і політичні діячі. Першим нагородженим став «кіборг Рахман» - майор Андрій Гречаний, командир відділення розвідки 81-ї бригади ЗСУ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-