Військову академію у Львові не скорочуватимуть — Полторак

Військову академію у Львові не скорочуватимуть — Полторак

Укрінформ
Жодної реорганізації Національної академії сухопутних військ у Львові не буде, а в Харкові на базі факультету підготовки офіцерів НТУ «ХПІ» буде створено інститут з підготовки офіцерів танкових підрозділів.

Про це журналістам перед початком засідання уряду розповів міністр оборони Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Жодних пересувань, зменшення набору або перекидання зі Львова в інші населені пункти академії не планувалося, не планується і в планах немає такого. Ця проблема надумана. Усі спеціалісти, які вчилися у Львові, залишаються там вчитися і далі. Але відповідно до ситуації, яка склалася, колегія Міністерства оборони прийняла рішення стосовно того, щоб на базі факультету танкового Харківського інституту (ХПІ — ред.), який нині готує спеціалістів для ЗС, розширити, підняти статус факультету, і я виступатиму з пропозицією перед урядом підняти статус такого факультету і збільшити набір”, - сказав він.

Полторак підкреслив, що спеціалісти, яких готують у Львові і Харкові, не перетинаються між собою і не заважають один одному.

Водночас урядовець наголосив на необхідності посилення військової присутності саме на Харківщині, оскільки цей регіон знаходиться на кордоні з Росією.

“Факультет там (у Харкові — ред.) зараз є. Я сподіваюся, що уряд підтримає, й буде інститут. Це нам дасть можливість не тільки розширити і покрити потребу в офіцерах для ЗС по певному напрямку діяльності, але й дасть можливість розгорнути мобілізаційний ресурс і покласти на інститут мобілізаційне завдання. Це дуже важливо, враховуючи напрямок загрози з боку РФ”, - підкреслив міністр.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація про можливість реорганізації чи скорочення Національної академії сухопутних військ у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-