Держзрада Януковича: розгляд справи по суті почнеться 26 червня

Держзрада Януковича: розгляд справи по суті почнеться 26 червня

Оновлено
Укрінформ
Оболонський районний суд Києва призначив справу за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді до розгляду по суті на 26 червня на 10.00.

Це у п'ятницю оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд вирішив наступне: підстав для повернення обвинувального акту не встановлено. Призначено судовий розгляд цього кримінального провадження у відкритому судовому засіданні у приміщенні Оболонського райсуду по суті на 26 червня 2017 року на 10.00", - сказав Дев'ятко.

Водночас він зазначив, що питання про проведення спеціального судового розгляду (заочного суду) щодо Януковича буде розглядатися потім, вже під час суду по суті, якщо прокуратура повторно подасть це клопотання.

Як повідомлялося, у листопаді 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко зачитав Януковичу повідомлення про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

У січні Печерський районний суд Києва дав дозвіл на заочне засудження Януковича.

Прокуратура в березні направила до суду справу про державну зраду екс-президента, і 4 травня Оболонський районний суд Києва почав підготовче засідання у справі.

Суд дозволив Януковичу брати участь в засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді. 

Також в Оболонському суді запевнили, що гарантували б безпеку Януковичу, якби той з'явився на засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-