Схеми Онищенка: суд відмовив захисту у відводі суддів

Схеми Онищенка: суд відмовив захисту у відводі суддів

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва відмовився оголошувати відводи суддям Аллі Захаровій та Сергію Агафонову, які беруть участь в підготовчому засіданні у справі стосовно учасників "газової схеми", організованої народним депутатом Олександром Онищенком.

Відповідне рішення було оголошене у суді в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Таким чином суд не задовольнив клопотання адвокатів обвинувачуваних.

Одразу ж після того, як суд вже збирався приступити до розгляду клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою фігуранту “газової справи” Валерію Постному, один із захисників ще одного фігуранта цієї справи заявив клопотання про відвід третій судді із колегії в цій справі - Аді Педенко.

Прокурор САП Володимир Кривенко своєю чергою заявив, що сторона захисту зловживає правом на відвід, і попросив залишити клопотання про відвід судді Педенко без розгляду. Адвокати обвинувачених заперечили, що це є зловживанням права на відвід. 

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня в НАБУ заявили, що направили до Солом'янського суду обвинувальний акт стосовно 8 осіб, задіяних у так званій «газовій схемі Онищенка».

Загалом слідством встановлено причетність до участі у «газовій схемі» 27 осіб. Під час досудового розслідування 9 із них визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості.

Ще 10 підозрюваних у кримінальному провадженні, у тому числі й організатор корупційної схеми – народний депутат Олександр Онищенко, перебувають в розшуку.

У САП заявили, що клопотатимуть у суді про арешт фігуранта «газових схем» Валерія Пісного, якому була відведена роль організатора злочинної організації.

Депутата-втікача Онищенка обвинувачують в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-