Поліція викрила схему легалізації в Україні злочинців з Росії

Поліція викрила схему легалізації в Україні злочинців з Росії

Укрінформ
Правоохоронці викрили схему переправлення в Україну іноземців, котрі перебувають у державних та міжнародних розшуках інших країн, та їх незаконної легалізації в країні.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"Зловмисники пропонували охочим легалізуватися на території України: до територіальних відділень міграційної служби України вони подавали підроблені документи для отримання громадянства України. У подальшому ці особи реєстрували фіктивні шлюби з українками, а щоби зробити це у найкоротший термін, надавали до відділення РАГСу довідки про нібито вагітність майбутньої "дружини". Такий шлюб тривав, як правило, не більше двох місяців, після чого розривався, а "нелегали" жили в Україні вже за прізвищами своїх екс-дружин", - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, такі "маніпуляції" давали можливість переховуватися від органів слідства інших країн

Під час спецоперації правоохоронці викрили громадянина Російської Федерації - колишнього начальника одного з підрозділів центрального апарату МВС РФ, якого звинувачують у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах. В Україні він проживав за підробленими документами та зміненим прізвищем. Разом із ним затримано ще трьох осіб, які безпосередньо причетні до злочинної оборудки, пов'язаної із незаконною легалізацією правопорушників, зазначив керівник столичних правоохоронців.

За адресами проживання підозрюваних поліцейські вилучили паспорти громадян Російської Федерації, підроблені українські паспорти, внутрішні та міжнародні паспортів різних країн, посвідки на проживання, печатки суб'єктів господарської діяльності резидентів та нерезидентів України, комп'ютерну та телефонну техніку, зброю, а також гроші - 200 тисяч гривень, майже 130 тисяч доларів США, понад 14 тисяч євро та близько 1,5 мільйона російських рублів.

Усіх чотирьох зловмисників затримано, їм повідомлено про підозру у скоєнні злочину за частинами 3 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-