Вибух біля посольства США розслідуватимуть як хуліганство - Князєв

Вибух біля посольства США розслідуватимуть як хуліганство - Князєв

Укрінформ
Факт вибуху біля посольства США у Києві перекваліфіковано на злісне хуліганство.

Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє Департамент комунікації Нацполіції.

Зокрема, він зазначив, що після проведення додаткового огляду місця події на території посольства США в Україні поліція вбачає у цьому інциденті ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

"Предмет, який кинули на територію посольства, не міг спричинити нікому шкоди. У зв’язку з цим прийнято рішення про остаточну кваліфікацію цієї події як злісне хуліганство", – підкреслив Князєв.

Він також додав, що контроль за розслідуванням у цьому кримінальному провадженні покладено на Головне слідче управління та Департамент карного розшуку Національної поліції України.

У рамках даного кримінального провадження для об'єктивного дослідження обставин події Службою безпеки України за окремим дорученням органу досудового розслідування відпрацьовується версія про можливе вчинення злочину з терористичною метою.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 8 червня стався вибух на території посольства США у Шевченківському районі Києва. Встановлено, що невідомий кинув на територію диппредставництва невстановлений вибуховий пристрій. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Поліція спершу кваліфікувала вибух як теракт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-