Вирок Шаріній: московський суд відклав рішення

Вирок Шаріній: московський суд відклав рішення

Укрінформ
Міщанський суд Москви переніс з 1 на 5 червня оголошення вироку колишньому директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній.

Про це повідомила прес-секретар райсуду Юлія Бочарова, пише "Ведомости".

На дебатах сторін 29 травня прокурор Людмила Баландіна попросила для підсудної п'ять років умовно і заборонити їй протягом трьох років працювати на держслужбі або обіймати посади, пов'язані з суспільно-політичною діяльністю.

Як повідомлялося, правоохоронні органи РФ 28 жовтня 2015 року провели обшуки в Бібліотеці української літератури, після чого її директор Наталія Шаріна була затримана. Стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності). 5 квітня директору бібліотеки було пред'явлено ще одне звинувачення в розтраті (ч. 4 ст. 160 КК РФ). За словами адвоката Івана Павлова, пред'явлення другого звинувачення було зроблено для підстраховки, через невпевненість в вагомості першого.

2 листопада Міщанський суд Москви почав розглядати кримінальну справу директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-