Правозахисники скаржаться, що дозвіл на на в'їзд до Криму отримати дуже складно

Правозахисники скаржаться, що дозвіл на на в'їзд до Криму отримати дуже складно

Укрінформ
Правозахисники вказують на складнощі при отриманні дозволу на в'їзд до окупованого Криму для здійснення там правозахисної діяльності.

Про це розповіла голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик під час презентації доповіді "Становище правозахисників на підконтрольних уряду територіях України: три роки після Євромайдану", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо говорити про свободу пересування, то основною проблемою, на нашу думку, є те, що український уряд суттєво обмежив доступ іноземних правозахисників до Криму. Оскільки процедура, яка встановлена на національному рівні для того, аби іноземні правозахисники могли отримати спеціальний дозвіл на відвідування Криму і здійснення правозахисної роботи там, є  складною, бюрократичною і вимагає багато часу, зусиль. Відомі випадки, коли люди взагалі отримували відмови в отримуванні такого спеціального пропуску для здійснення правозахисної роботи в Криму", - зазначила вона.

В цілому, за словами правозахисниці, в Україні є свобода об'єднань, свобода мирних зібрань, "і загалом, ми набагато більше, ніж жителі сусідніх авторитарних країн, можемо користуватися цими свободами".

Доповідь "Становище правозахисників на підконтрольних уряду територіях України: три роки після Євромайдану" підготовлено за підтримки Нідерландського Гельсінського комітету, а також Гельсінського фонду з прав людини (Польща).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-