Матіос про затримання екс-податківців: Мали почати операцію на тиждень раніше

Матіос про затримання екс-податківців: Мали почати операцію на тиждень раніше

Укрінформ
Спецоперація Військової прокуратури та Нацполіції із затримання екс-керівників обласних податкових адміністрацій почалася на тиждень раніше, ніж було заплановано, через витік інформації.

Про це в ефірі політичного ток-шоу на одному з українських телеканалів заявив військовий прокурор України Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Підставою для проведення цієї операції стало те, що, внаслідок залучення такого великого масиву людей, внаслідок того, що тільки за три дні було ухвалено більше п’ятиста обшуків, почався сегментарний витік інформації», - заявив Матіос.

Військовий прокурор зазначив, що учасники спецоперації, приїхавши на деякі обшуки, побачили те, що «на столах гарячий сніданок і кава, людей вже немає, і ми зрозуміли, що треба починати зараз, тому що ми втратимо ефект зненацькості».

Як повідомлялося, 24 травня у ході спецоперації Військової прокуратури та Нацполіції було проведено 454 одночасні обшуки у 15 областях, під час яких затримали 23 екс-керівників обласних податкових адміністрацій. Їх обвинувачують у тому, що вони вони виконували вказівки екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка із організації незаконної діяльності так званих "податкових майданчиків".

Поліція заявила, що зібрала докази, що податкова служба часів Януковича під керівництвом Олександра Клименка завдала державі збитків на суму 95,921 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-