Справа Міндоходів: в одного із затриманих екс-податківців був

Справа Міндоходів: в одного із затриманих екс-податківців був "кримський паспорт"

Укрінформ
Один із затриманих у справі Міндоходів екс-податківців має російський паспорт, виданий в окупованому Криму.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці у Фейсбук.

Також Матіос розмістив скан паспорту Генадія Козака, екс-заступника керівника податкової у Дніпропетровській області.

Як повідомляв голова МВС Арсен Аваков, кількість затриманих колишніх співробітників Податкової служби зросла до 26 - в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київська область) був затриманий Геннадій Козак, а в Трускавці Львівської області - колишній начальник Артемівської районної податкової інспекції Луганська Ольга Гулка.

Як повідомлялося, 24 травня у ході спецоперації Військової прокуратури та Нацполіції було проведено 454 одночасні обшуки у 15 областях, під час яких затримали 23 екс-керівників обласних податкових адміністрацій. Їх обвинувачують у тому, що вони виконували вказівки екс-президента Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка із організації незаконної діяльності так званих "податкових майданчиків". 

За даними МВС, йдеться про 96 млрд грн, які з 2011 по 2014 рік були вилучені з державного бюджету шляхом незаконного ухилення від сплати податків підприємствами на користь керівника та членів злочинної організації.

За підрахунками Авакова, затриманим в рамках спецоперації колишнім керівникам податкових адміністрацій судом призначено заставу на загальну суму 443,988 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-