Останній з

Останній з "клименківців" – під арештом. Рахунок із відпущеними майже рівний

Укрінформ
Суд обрав запобіжний захід останньому із затриманих під час спецоперації екс-податківців - колишньому голові районної державної податкової інспекції Солом'янського району Києва Анатолія Яценка.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Зокрема, Печерський райсуд Києва визначив Яценку запобіжний захід у вигляді 2 місяців арешту з можливістю внесення застави у 10 млн грн.

Таким чином, 12 з 23 затриманим екс-податківцям обрані запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави від 3 до 150 млн грн.

Як прокоментував директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко, фактично вони зараз перебувають під вартою і, якщо внесуть заставу, можуть бути вільні.

За його словами, м'які запобіжного заходу прокуратура оскаржуватиме в суді на початку наступного тижня.

"Ще у відношенні 4 підозрюваних обрано легкий запобіжний захід - особисте зобов'язання. Вони зобов'язані з'являтися на виклики слідчого, не тікати. Але на останні заходи, зокрема на особисті зобов'язання і на застави без утримання під вартою, слідство, як мені відомо, хоче подавати апеляцію на початку наступного тижня", - заявив Шевченко.

Водночас головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів, що наразі силовики продовжують займатися арештом майна затриманих екс-податківців. За його словами, під час обшуків вилучено: 23 авто, $5,5 млн, 3,7 млн грн, банківські метали (золото) - більше 3 кг, твори мистецтва - 20 картин (18-19 століття), більше 20 цінних годинників.

Як повідомлялося, 24 травня у ході спецоперації Військової прокуратури та Нацполіції було проведено 454 одночасні обшуки у 15 областях, під час яких затримали 23 екс-керівників обласних податкових адміністрацій. Їх обвинувачують у тому, що вони вони виконували вказівки екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка із організації незаконної діяльності так званих "податкових майданчиків".

Упродовж 24-25 травня Печерський суд Києва обрав запобіжні заходи більшості фігурантів. Деяких з них, зокрема, відпустили під особисті зобов'язання, ще ряд - під заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-