МВС оскаржить рішення про запобіжні заходи деяким екс-податківцям - Аваков

МВС оскаржить рішення про запобіжні заходи деяким екс-податківцям - Аваков

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ разом із прокуратурою подасть апеляцію на судові рішення про обрання запобіжних заходів деяким фігурантам справи про «податкові майданчики», організовані колишнім міністром Міністерства доходів і зборів Олександром Клименком.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив з парламентської трибуни під час Години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми ухвалили рішення разом із прокуратурою, і будемо подавати апеляцію», - сказав Аваков.

Він нагадав, в рамках справи Клименка збитки бюджеті оцінено у 96 млрд грн. Ця сума, додав міністр, є удвічі більшою, ніж бюджет Міністерства оборони, бюджет МВС, точно більше, ніж бюджет МОЗ та Міносвіти.

«Тому ми не можемо так легко сприймати подібні рішення суду. Судова реформа необхідна», - наголосив Аваков.

Як повідомлялося, 24 травня у ході спецоперації Військової прокуратури та Нацполіції було проведено 454 одночасні обшуки у 15 областях, під час яких затримали 23 екс-керівників обласних податкових адміністрацій. Їх обвинувачують у тому, що вони вони виконували вказівки екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка із організації незаконної діяльності так званих "податкових майданчиків". 

Упродовж 24-25 травня Печерський суд Києва обрав запобіжні заходи більшості фігурантів. Деяких з них, зокрема, відпустили під особисті зобов'язання, ще ряд - під заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-