СБУ припинила діяльність 10 антиукраїнських спільнот у VK та «Однокласниках»

СБУ припинила діяльність 10 антиукраїнських спільнот у VK та «Однокласниках»

Відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України з початку травня припинили діяльність десяти власників та адміністраторів антиукраїнських спільнот у російських соціальних мережах «ВКонтакте» та «Одноклассники».

Про це повідомляє прес-центр СБ України. 

«Правоохоронці викрили координаторів сепаратистських ресурсів у Київській, Херсонській та Харківській областях. Адміністратори за завданням кураторів з російських спецслужб розміщували у мережі інформацію із закликами до повалення конституційного ладу, зміни меж території України, агітували за сприяння терористичним організаціям «ДНР/ЛНР». Під час обшуків за місцем проживання зловмисників співробітники СБ України виявили комп'ютерну техніку з доказами здійснення антиукраїнської діяльності у російських соцмережах «ВКонтакте», «Одноклассники», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затримані оперативниками спецслужби адміністратори антиукраїнських спільнот нестимуть відповідальність за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Як відомо, з початку 2017 року слідчими підрозділами СБУ зареєстровано двадцять три кримінальних провадження стосовно власників та адміністраторів спільнот у російських соціальних мережах «ВКонтакте» та «Одноклассники». Судами вже винесено дев'ять обвинувальних вироків.

Як повідомляв Укрінформ, указом Президента України від 15 травня російські соцмережі внесені до санкційного списку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-