Уряд затвердив нову схему суддівських окладів

Уряд затвердив нову схему суддівських окладів

Укрінформ
Уряд врегулював питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя і працівників Національної школи суддів України.

Зокрема, затверджено схему посадових окладів указаних службовців із визначенням коефіцієнтів для державної служби, повідомляє Мінсоцполітики.

"Кабінет міністрів на своєму засіданні прийняв постанову "Деякі питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя". Мінсоцполітики розробило проект акта на виконання Закону України від 02.06.2016 № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" і відповідних доручень Кабінету міністрів України. Зокрема, зазначеним законом встановлено, що схема посадових окладів державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя затверджується Кабінетом міністрів України за поданням Державної судової адміністрації України. Прийнятим сьогодні рішенням уряд затвердив схему посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя за групами оплати праці з урахуванням норм Закону України "Про державну службу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що реалізація акта здійснюватиметься в межах коштів, передбачених на поточний рік на утримання судів та інших органів судової влади.

Крім того, Кабінет міністрів вилучив із Переліку посад державної служби, що прирівнюються до відповідних груп оплати праці (постанова від 18.01.2017 № 15 "Питання оплати праці працівників державних органів", - ред.) позиції, які стосуються працівників судів, органів та установ системи правосуддя. Водночас, затверджено окремим додатком 6 до Умов оплати праці працівників патронатних служб у державних органах розміри посадових окладів працівників патронатних служб в системі правосуддя.

Внесено також зміни і до постанови Кабінету міністрів України від 28.03.2011 № 329 "Деякі питання матеріального забезпечення працівників Національної школи суддів України та Національної академії прокуратури України" - в частині підвищення розмірів посадових окладів працівників Національної школи суддів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-