Росія не пускає Червоний Хрест на Донбас навіть для пошуку тіл - Геращенко

Росія не пускає Червоний Хрест на Донбас навіть для пошуку тіл - Геращенко

Укрінформ
Росія блокує доступ міжнародних гуманітарних організацій, передусім Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), на тимчасово окуповані території Донбасу для забезпечення доступу до українських заручників, а також пошуку зниклих безвісти та ідентифікації тіл загиблих.

Про це заявила під час міжнародної конференції у Києві «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни» перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Системно блокується виконання Мінських угод, зокрема, доступ міжнародних гуманітарних організацій до окупованих територій. Ми бачимо, що і досі Міжнародний комітет Червоного Хреста не допущений до ключових питань - це питання звільнення заручників, яких на сьогодні, згідно зі списком СБУ, утримується 128 осіб, а також питання пошуку зниклих безвісти та проведення експертиз тіл загиблих», - сказала вона.

Геращенко наголосила, що вже давно у форматі Тристоронньої контактної групи у Мінську пропонується створити механізм, до якого були б долучені експерти МЧКХ задля пошуку зниклих безвісти на окупованих територіях.

«Але чому блокується? Тому що Україна вимагає, щоб у цю групу увійшли експерти РФ - країни, яка повністю відповідальна за конфлікт на Донбасі, яка його розв'язала, і, до речі, якій теж варто замислитися про пошук своїх зниклих без вісти, загиблих на Донбасі, яких вони туди надіслали воювати, або інших заблудших», - заявила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-