Телекомпанії чинять опір законопроекту щодо квот на українську - Нацрада

Телекомпанії чинять опір законопроекту щодо квот на українську - Нацрада

Укрінформ
Телекомпанії в Україні, і особливо великі загальнонаціональні канали, чинять сильний опір внесеному до Верховної Ради України законопроекту щодо встановлення норми мовлення українською мовою в телевізійних передачах.

Про це поінформував у Херсоні під час наради в облдержадміністрації за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, телерадіомовників області та представників ОДА голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ведучі (програм у радіоефірі - ред.) мають розмовляти українською мовою. Така новела чекає і телебачення: в парламенті лежить законопроект, який передбачає 75% мовлення на телебаченні українською. Цьому дуже чинить опір уся телевізійна галузь, особливо великі загальнонаціональні канали", - розповів Артеменко.

Водночас він зазначив, що попри опір телекомпаній цьому законопроекту, "виходу в них немає - тобто рано чи пізно цей закон буде прийнятий, і буде там 75, 70 чи 65%, але, безумовно, держава має регулювати мову на обмеженому частотному ресурсі, на загальнонаціональних каналах, зокрема".

Як заявив Артеменко, телекомпаніям в Україні, їх дикторам та ведучим програм не треба чекати, образно кажучи, поки вдарить грім, щоб мужик перехрестився. "Тобто, починайте цей процес", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-