Квоти на українські пісні: більшість радіокомпаній виконують і перевиконують норму

Квоти на українські пісні: більшість радіокомпаній виконують і перевиконують норму

Укрінформ
Більшість компаній-радіомовників України виконують і навіть перевиконують встановлені в державі квоти щодо обсягу україномовних пісень в ефірі.

Про це поінформував у Херсоні під час наради в облдержадміністрації за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, телерадіомовників області та представників ОДА голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мовні квоти для радійників. Ви знаєте, що з минулого року вступила (в дію вимога законодавства - ред.) - 25% українських пісень має бути в ефірі. Зараз ми дивимось на ситуацію: лише поодинокі компанії не виконують цю норму, на останньому засіданні ми штраф дали (цим радіокомпаніям - ред.) 5%. Але більшість компаній виконує і перевиконує (встановлену квоту - ред.) - вже вийшли на норму 30%, навіть не дочекавшись, поки у вересні чи жовтні ця норма набуде чинності", - розповів Артеменко.

Він зазначив, що "у цьому році, наприкінці року, стартує (квота україномовних пісень в ефірі - ред.) 30%, а в наступному році - 35% українських пісень має бути в радіоефірі".

Як наголосив голова Нацради з питань ТБ і радіомовлення, встановлення і зростання квоти на українські пісні в радіоефірі сприяє зростанню якості української пісні. "Бо спочатку транслювався тільки Слава Вакарчук  і ще там розкручені гурти. Зараз уже запит радіостанцій на те, що нам потрібно 25, 30, 35% - він спонукає молодих хлопців, дівчат співати пісні українською, знаходити кращі композиції, пропонувати їх радіокомпаніям", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-