У Польщі натякнули, звідки на кордоні беруться черги

У Польщі натякнули, звідки на кордоні беруться черги

Укрінформ
Однією з причин значного збільшення часу очікування на перетин польсько-українського кордону є необхідність перетину кордону раз на п'ять днів українцями, які є власниками автомобілів з польською реєстрацією.

Про це повідомило міністерство фінансів Польщі у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

"Упродовж останніх місяців зросли черги на польсько-українському кордоні, що спричинено, зокрема, використанням громадянами України пробілів у податковому кодексі, пов'язаному з імпортом автомобілів з ЄС до України. На підставі українських норм права, громадяни України, які володіють зареєстрованими у Польщі автомобілями, зобов'язані перетинати кордон раз на п'ять днів. Беручи до уваги масштаби цього явища (кількість перетині кордону такого типу автомобілями становить  4,5 млн разів упродовж року) це впливає на прикордонний рух і час очікування на кордоні", - інформує міністерство фінансів РП.

Повідомляється також, що останнім часом з польської сторони було значно посилено контроль при одночасному збереженні нормального руху на кордоні.

Зазначається, що посилений контроль ведеться для виявлення податкових порушень, безпечного обороту товарів на кордоні, виявлення порушень законодавства у зв'язку із спробами перевезення елементів, що становлять загрозу для безпеки країни (зброя, амуніція, вибухівка, психотропні речовини та хімічні препарати), порушення законодавства щодо  обороту товарів і технологій стратегічного значення.

Повідомляється, що Митна служба РП отримала у своє розпорядження нове обладнання для скринінгу авто- та залізничного транспорту, детектори для виявлення контрабанди та інше обладнання, що дозволяє на більше ефективне виявлення спроб ввезення контрабандних товарів на територію Польщі.

Інформується також, що в цьому році Митна служба РП продовжить закупівлю засобів скринінгу автотранспорту і багажу, а також проводитиме модернізацію системи зчитування і розпізнавання номерних знаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-