Рада дозволила Міноборони створити друковані ЗМІ на час АТО

Рада дозволила Міноборони створити друковані ЗМІ на час АТО

Укрінформ
Народні депутати ухвалили закон щодо створення друкованих засобів масової інформації Міністерством оборони України на час проведення антитерористичної операції.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 226 народних депутатів.

Закон визначає умови та порядок заснування друкованих ЗМІ Міністерством оборони України на час проведення антитерористичної операції.

Зокрема, у документі зазначається, що фінансування діяльності друкованого засобу масової інформації здійснюється за рахунок коштів державного бюджету України.

"Інформація, розміщена в такому друкованому засобі масової інформації, повинна відповідати дійсності, бути перевіреною та неупередженою. Реклама програм політичних партій, виборчих блоків, діяльності їхніх керівників та членів, що має агітаційний характер, забороняється", - йдеться у законі.

Крім того, згідно з документом, дія Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" на час проведення антитерористичної операції на друковані засоби масової інформації, засновниками яких є Міністерство оборони України, не поширюватиметься.

"Після закінчення антитерористичної операції друкований засіб масової інформації, заснований Міністерством оборони України на час проведення антитерористичної операції, підлягає реформуванню відповідно до Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації", - йдеться у законі.

Фото: Вчасно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-