Центри реабілітації відтепер допомагатимуть не тільки учасникам АТО

Центри реабілітації відтепер допомагатимуть не тільки учасникам АТО

Укрінформ
Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку використання бюджетних коштів на надання соціальної та психологічної допомоги центрами соціально-психологічної реабілітації населення.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Як зазначається, це урядове рішення дозволить відновити законність надання центрами психологічної і соціальної допомоги ширшому колу отримувачів послуг, дотичних до цільової групи, врахувавши як пріоритети державної соціальної політики, так і потреби територіальних громад.

У Мінсоцполітики уточнили, що дія закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” поширюється, у тому числі, на членів сімей загиблих, осіб, які стали інвалідами війни внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, ветеранів війни з числа учасників бойових дій в Афганістані, інших миротворчих місій.

"Надання якісних соціальних і психологічних послуг учасникам АТО неможливе без залучення до роботи з ними їх найближчого соціального оточення, та надання професійної допомоги членам їх сімей, які зазнають вторинної травматизації", - наголосили у відомстві.

Таким чином, зазначеними змінами до Порядку використання коштів, планується надати можливість центрам надавати послуги переселенцям та іншим громадянам, постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій (в результаті військових дій, катастрофи, у тому числі постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи), та тим, які зазнали впливу життєвонебезпечних чи психотравмуючих подій (зазнали насильства), потрапили в кризову життєву ситуацію (у зв'язку з втратою здоров'я, каліцтвом) і потребують професійної допомоги.

У відомстві уточнили, що прийняття акту не передбачає додаткових витрат з держбюджету і збільшення штатної чисельності працівників центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-