Росія використовує наші внутрішні

Росія використовує наші внутрішні "війни" для пропаганди - експерт

Укрінформ
Росія використовує нашу схильність оцінювати більшість процесів у категоріях "зрада" і "перемога" для підриву демократії в Україні. 

Про це заявив у вівторок на презентації в Укрінформі Індексу інформаційного впливу Кремля у чотирьох країнах  професор НАУКМА, науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань.

"З діяльністю підконтрольних Росії ЗМІ в Україні більш-менш ясно - ми розуміємо, що це за видання і відповідно до них ставимося... Я значно більшу проблему бачу в тому, як Росія намагається маніпулювати тими ЗМІ, які не є проросійськими, як вона використовує наші внутрішні війни або наш політичний плюралізм", - сказав Гарань.

Він додав, що маніпулювання умовами демократії для підриву самої демократії є звичайною тактикою диктаторів. У цьому контексті Гарань зауважив, що конкретну небезпеку він бачить у тому, що ми намагаємося оцінювати більшість подій у категоріях "зрада" і "перемога".

"Коли ми починаємо оцінювати події в цих двох категоріях, очевидно, що буде переважати. Отже, очевидно, що всі починають говорити про зраду. Росія виграє на цьому. Тобто я закликаю аналітично підходити до тих процесів, які відбуваються в Україні. Вони є неоднозначними, оцінювати їх у категоріях "зрада" і "перемога" не потрібно", - переконаний науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-