Литовці передали лікарні Мечникова ліки для учасників АТО

Литовці передали лікарні Мечникова ліки для учасників АТО

Укрінформ
Дніпропетровська обласна лікарня імені Мечникова отримала від литовських партнерів антибіотики для лікування учасників АТО.

Ідеться про препарати приблизно на двісті тисяч гривень, поінформували у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації.

«У нас з Литвою багато спільних проектів. Цього разу представники литовського посольства та група підприємців привезли до лікарні імені Мечникова партію важливих антибіотиків. Ці ліки допоможуть врятувати життя десяткам наших військових», - сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Як зазначив посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, Литва вже кілька років активно співпрацює з Дніпропетровською областю щодо допомоги учасникам АТО.

«Ми раді допомогти лікарні, яка знаходиться на передовій української медицини – адже саме сюди в першу чергу потрапляють найважчі поранені із зони АТО. Литва вже не перший рік співпрацює з Україною, зокрема, бере на реабілітацію поранених бійців», - зауважив Януконіс.

Самі медики оцінюють допомогу литовської сторони як вкрай важливу.

Нагадаємо: дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І. Мечникова – одна з найстаріших багатопрофільних лікувальних медичних установ України, центр спеціалізованої хірургічної допомоги. З початку військових дій в лікарню надійшло більше 2 тис. поранених бійців, з них більше половини пройшли через реанімаційний зал і відділення реанімації.

Фахівці лікарні Мечникова провели понад тисячу операцій за життєвими показаннями і близько 1,5 тис. планових етапних втручань. Тут було врятовано 99% важкопоранених героїв, і це винятковий результат по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-