Грицак назвав умову оприлюднення декларації СБУшників

Грицак назвав умову оприлюднення декларації СБУшників

Укрінформ
Глава СБУ Василь Грицак заявляє, що якщо буде ухвалений відповідний закон, то представники СБУ розсекретять свої декларації.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не будемо гратись із законом і якщо буде прийнято таке рішення, то ми їх покажемо", - сказав Грицак.

Водночас, він зауважив, що в більшості країн-партнерів України представники спецслужб не відкривають свої декларації, вони не виставляються напоказ.

Грицак сказав, що якщо виникнуть проблеми, зокрема, як було з першим заступником голови СБУ Павлом Демчиною, то СБУ на запит одразу надала його декларацію.

"Ми не ховаємось, якщо треба подати декларації для перевірки - ми готові їх подати, але не треба гратись із законом", - сказав Грицак.

Водночас він нагадав, що за співробітниками СБУ полюють, їх вбивають і тому, якщо вивісити декларації, де все вказується, на відкриті сайти, люди почнуть звільнятись.

Грицак також зауважив, що в його особистій декларації не відбулося будь-яких змін, тому у кого є бажання, можуть ознайомитись з його попередньою декларацією у відкритий спосіб.

Як відомо, згідно з декларацією за 2015 рік, перший заступник глави СБУ, який очолює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, Павло Демчина офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ, не маючи власного житла, автівки чи заощаджень. При цьому, за даними "Слідства.Інфо", цивільна дружина та матір трьох дітей високопосадовця - 35-річна Ольга Воловчук - є власницею елітних автівок та мешкає у розкішному заміському маєтку на Петропавлівській Борщагівці. Зокрема, Воловчук має автопарк: Range Rover 2016 року вартістю біля $100 тисяч, Mercedes-Benz 2016 року, ціна якого також не менше, ніж $100 тисяч, Mazda 2014 року та Peugeot 2012 року випуску. Демчина заявляє, що поширена про нього інформація є неправдивою. Він звернувся в НАБУ з проханням відкрити кримінальне провадження і перевірити оприлюднену ЗМІ інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-